top of page
Puutarha_triptyykki_web.jpg

Queer AI: Puutarha

Kiasma-teatterin URB 21 -festivaalin ohjelmistoon kuuluva Queer AI: Puutarha on paratiisimainen keidas. Se on kulttuurikeskus Caisan pihalla oleva installaatio ja keinotekoinen maisema. Alati muuttuvassa Puutarhassa voi piipahtaa ohimennen tai viipyillä ihmettelemässä, mitä on luomisen takana. Halutessaan vierailija voi osallistua ja luoda moninaisempaa todellisuutta myös itse.


Puutarhan puutarhureina työskentelee asiantuntijoita pohtimassa, miten maailma on syntynyt ja kuinka todellisuutta luodaan. He tarkastelevat luomismyyttejä sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden näkökulmasta.


Nettiin istutetaan puutarhan digitaalinen taimisto. Taimistoa lannoitetaan hakukoneoptimoinnilla vastaamaan kysymyksiin “miksi maailma on sellainen kuin se on” ja “miten maailma on syntynyt”. Taimisto pyrkii monipuolistamaan keskustelua sukupuolesta ja saattamaan esille näkökulmia sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta.


Puutarha on auki keskiviikosta lauantaihin 9.–12.6. klo 14–19 ja sunnuntaina 13.6. klo 10–14.

Digitaaliseen taimistoon pääsee aina osoitteessa luomiskertomus.fi.


Puutarhan kieli on suomi.Queer AI: Puutarha on osa #digiteatterin monivuotista Queer AI -projektia. Projektin päämäärinä on toteuttaa sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista moninaisesti hahmottava tekoäly, tuottaa esitys kyseisen tekoälyn ympärille ja vaikuttaa tekoälykehitykseen sekä -tutkimukseen.


#digiteatterin ydinrykelmän muodostavat Aku Meriläinen, Maria Oiva ja Jyrki Pylväs. Työryhmään kuuluu lisäksi Annu Kemppainen, Jamie MacDonald ja Essi Salmenkivi.


Queer AI on Koneen SäätiönSuomen Kulttuurirahaston ja AVEKin tukema projekti. Queer AI: Puutarha järjestetään yhteistyössä URB-festivaalin, BEPART EU-hankkeen sekä kulttuurikeskus Caisan kanssa.

Puutarha: Bio
Puutarha_venus_ja_david_web.jpg
Puutarha: Image
Puutarha: Pro Gallery
bottom of page